Kohde-esittelyssä: Mount Sinai -sairaala


Kohde: Vuonna 1852 perustettu Mount Sinai -sairaala (New York, USA) on erikoishoidon koulutussairaala, joka on saanut tunnustusta kansainvälisesti huippuosaamisestaan kliinisessä hoidossa.

Arkkitehdit: Yli 80 000m2 Guggenhaim Pavilion -rakennuksen suunnitteli tunnettu arkkitehti I.M. Pei. Teho-osaston remontista vastasi Array Architects, Inc. 

Tuote: Vision Control


Ongelma:

Mount Sinai remontoi sairaanhoitoyksiköitä sairaalan itäisellä kampuksella, jolla sijaisevat sydänpotilaiden tehohoitoyksiköt. Guggenheim Pavilionin sydänpotilaiden teho-osaston remontoinnin tuli sekä parantaa potilaiden ympäristöä että tehdä potilaiden hoidosta tehokkaampaa ja helpompaa. Remontti sisälsi suunnitelmat 14 yksityishuoneesta. 

Teho-osastojen ovilla on suuri merkitys, sillä potilaat vaativat jatkuvaa hoitoa ja ovista täytyy päästä kulkemaan mahdollisimman vaivatta. Koska liukuovet toimivat automaattisesti, taukoamatta ja hiljaisesti, ovat ne ihanteellinen arkkitehtuurinen elementti teho-osastoille. Liukuoviin tarvittiin integroitu ja silti säädettävissä oleva näkö- ja häikäisysuoja, joka säilyttäisi halutun asennon aiheuttamatta ääniä, jotka voisivat häiritä potilasta. 


Ratkaisu:

Ratkaisuksi arkkitehdit valitsivat Uncel:in erityisesti liukuoville suunnitellut ja mitoitetut Vision Control -integroidut sälekaihtimet. Terveydenhuollon ympäristöihin täydellisesti sopiva Vision Control on patentoitu ilmatiivis eristyslasi integroiduilla sälekaihtimilla. Vision Control lasien jäykistetty kaihdinmekanismi on äänetön ja stabiili, minkä johdosta se soveltuu perinteisiä kaihtimia huomattavasti paremmin liikkuviin rakenteisiin. Lasien toimintamekanismi on lisäksi täysin huoltovapaa, mikä puoltaa osaltaan käyttöä vaativissa ympäristöissä kuten sairaaloissa.


Lopputulos:

Remontin jälkeen Mount Sinai -sairaalan Guggenheim Pavilionin sydänpotilaiden osastolla on avoimet ja helppokulkuiset liukuovilla varustetut huoneet. Vision Control -laseilla voidaan säätää tilojen valaistusta ja parantaa haluttaessa näkösuojaa, jolloin omaiset voivat tavata hoitotiimiä ja keskustella potilaan hoidoista rauhassa. 


Lue Vision Control:sta lisää tästä.