Kohde-esittelyssä: Mount Sinai -sairaala


Kohde: Vuonna 1852 perustettu Mount Sinai -sairaala (New York, USA) on erikoishoidon koulutussairaala, joka on saanut tunnustusta kansainvälisesti huippuosaamisestaan kliinisessä hoidossa. Yli 80 000m2 Guggenhaim Pavilion -rakennuksen suunnitteli tunnettu arkkitehti I.M. Pei. Teho-osaston remontista vastasi Array Architects, Inc. 


Ongelma:

Mount Sinai remontoi sairaanhoitoyksiköitä sairaalan itäisellä kampuksella, jolla sijaisevat sydänpotilaiden tehohoitoyksiköt. Guggenheim Pavilionin sydänpotilaiden teho-osaston remontoinnin tuli sekä parantaa potilaiden ympäristöä että tehdä potilaiden hoidosta tehokkaampaa ja helpompaa. Remontti sisälsi suunnitelmat 14 yksityishuoneesta. 

Teho-osastojen ovilla on suuri merkitys, sillä potilaat vaativat jatkuvaa hoitoa ja ovista täytyy päästä kulkemaan mahdollisimman vaivatta. Koska liukuovet toimivat automaattisesti, taukoamatta ja hiljaisesti, ovat ne ihanteellinen arkkitehtuurinen elementti teho-osastoille. Liukuoviin tarvittiin integroitu ja silti säädettävissä oleva näkö- ja häikäisysuoja, joka säilyttäisi halutun asennon aiheuttamatta ääniä, jotka voisivat häiritä potilasta. 


Ratkaisu:

Ratkaisuksi arkkitehdit valitsivat Uncel:in erityisesti liukuoville suunnitellut ja mitoitetut Vision Control -integroidut sälekaihtimet. Terveydenhuollon ympäristöihin täydellisesti sopiva Vision Control on patentoitu ilmatiivis eristyslasi funktionaalisilla sälekaihtimilla, jotka voidaan asentaa kaikkiin liukuoviin. Sälekaihtimien edistyksellinen teknologia varmistaa kaihtimien pysymisen kohdistettuna ja optimoi hygienian. Sälekaihtimet eivät sisällä erillisiä naruja eivätkä ne vaadi ylläpitoa. Vision Control tarjoaa täydellisesti kohdistetut sälekaihtimet, jotka toimivat yhdenmukaisesti ja tarkasti riippumatta niiden liikkeestä. Vision Control -kahvat ovat suunniteltu siten, että viereiset ovet toimivat yhdessä saumattomasti, äänettömästi ja esteettömästi. 


Lopputulos:

Remontin jälkeen Guggenheim Pavilionin sydänpotilaiden teho-osasto on tehokkaampi ja potilaslähtöisempi hoitoyksikkö. Teho-osastolla on avoimet ja helppokulkuiset huoneet, mutta myös tarvittaessa yksityiset tilat, jossa omaiset voivat tavata hoitotiimiä ja keskustella potilaan hoidoista. Vision Control -liukuovet varmistavat helpon ja äänettömän pääsyn potilastiloihin sekä samalla säädettävän yksityisyyden ja huomaamattoman valvonnan. 

Lue Vision Control:sta lisää tästä.