Vitrea-lasitiilien asennustavat
Perinteisesti lasitiilet on asennettu joko muuraamalla, teräs/alumiini U-profiiliin tai silikonikiinnityksellä erikoisvalmisteiseen alumiiniprofiilijärjestelmään.
Näiden perinteisten menetelmien rinnalla on viime vuosina saanut suuren suosion Vitrea Oy:n kehittämä kiinnityslistoihin perustuva silikonikiinnitys, joka tarjoaa useita sekä ulkonäöllisiä, teknisiä että taloudellisia hyötyjä perinteisiin menetelmiin verrattuna.

Asennustavan valinta riippuu toteutettavasta sovellutuksesta sekä rakentajan tarpeista ja mieltymyksistä. Vitrea Oy auttaa tarvittaessa parhaan asennustavan valitsemisessa ja tarjoaa täydellisen teknisen tuen suunnittelun avuksi.
 
 
1. VITREA-KIINNITYSMENETELMÄ
Vitrea-kiinnitysmenetelmässä lasitiilet voidaan asentaa kohdekohtaisesti valittuun asennuskehykseen tai myös ilman erillistä kehystä, jolloin lasitiilet muodostavat yhtenäisen kentän muun ympäröivän rakenteen kanssa. Vitrea-kiinnitysmenetelmässä lasitiilet ladotaan asennusaukkoon kiinnityslistojen ja erikoissilikonin avulla.
Tätä kiinnitystapaa käytettäessä saumaleveys on vain 2 mm. Tästä johtuen koko lasitiilipinta on yhtenäinen ja erittäin valoisa. Ohut saumaleveys helpottaa saumausta, minkä johdosta lopputulos on siisti ja huoliteltu.
Vitrea-kiinnitysmenetelmä soveltuu käytettäväksi sekä sisä- että ulkotiloissa. Lasitiilien asennus on nopeaa ja helppoa, minkä johdosta menetelmä soveltuu erityisesti omakotitalo- ja pienrakentajille. Vitrea-kiinnitysmenetelmän taloudellisuus ja ulkonäölliset edut ovat tehneet menetelmästä erittäin suositun myös vaativissa julkisissa kohteissa.
Vitrea-lasitiilien kiinnitysmenetelmä PDF-tiedostona
 
 
2. SILIKONIKIINNITYS ALUMIINIPROFIILIJÄRJESTELMÄÄN
Vitrea-lasitiilet voidaan asentaa myös lasitiilikenttää ympäröivään alumiiniprofiili-järjestelmään. Tällöin kiinnityksessä käytetään ympärillä olevan alumiiniprofiilin lisäksi saumoihin asetettavia asennusmuoveja ja tukiprofiileita sekä asennussilikonia. Asennusmenetelmä on nopea ja vaivaton ja soveltuu myös kosteisiin tiloihin. Tukiprofiilirakenteensa ansiosta tämä asennustapa soveltuu myös ulkoseinään. Tällöin lasitiilenä käytetään Vitrea 190 Energy Saving lasitiiliä. Alumiiniprofiilijärjestelmän asennustarvikkeet toimitetaan valitun tiilikoon ja määrän mukaisesti.
Vitrea-alumiinikehysjärjestelmä PDF-tiedostona
 

 

3. VITREA PROFIX-JÄRJESTELMÄ
Profix on suurien lasitiili-ikkunoiden asennusjärjestelmä. Kun kysessä on lasitiili-ikkuna ulkoseinässä, on lasitiilien oltava lämpöeristäviä Energy Saving tiiliä ja karmiprofiilit lämpökatkaistua alumiinia. Lasitiilien välinen 3,7 mm sauma viimeistellään asennussilikonilla.
Vitrea Profix-järjestelmä PDF-tiedostona

   
 
4. VITREA-LASITIILIEN MUURAUS
Vitrea-lasitiilet voidaan asentaa myös perinteisesti muuraten. Muuratut lasitiilirakenteet soveltuvat erityisesti suurille pinnoille tai jos halutaan korostaa lasitiilien ja saumojen välistä kontrastia. Pienellä säteellä kaareutuvat lasitiilipinnat voidaan myös parhaiten toteuttaa muuratulla rakenteella.
Muuratuilla ja raudoitetuilla lasitiilirakenteilla voidaan saavuttaa E 30 - EI 90 -luokan palo-osastointi katso lasitiilet palo-osastoivana seinänä. Raudoituksen ansiosta muuratuilla lasitiilirakenteilla on erittäin hyvä murtosuoja. Vitrea-lasitiilien muurausohjeet pdf-tiedostona