Kattoikkunat poistumistienä

Poistumisikkunat ja käyntiluukut


Rakentamismääräyskokoelman mukaan rakennuksessa tulee olla varatie, mikäli uloskäyntejä on vain yksi. Varatienä voidaan käyttää myös kattoikkunaa, kun se tehdään helposti avattavaksi. Tällöin aukon korkeus tulee olla vähintään 600 mm ja leveys 500 mm siten, että korkeuden ja leveyden summa on vähintään 1500 millimetriä. Osaa Vitrean kaltevan katon malleista voidaan käyttää varateinä, esimerkiksi preSelect mallit joissa on keskisaranoiden lisäksi yläsaranointi. Katso kattoikkunat- esitteen sivut 12-13 ja 30-31. Tämän lisäksi tasakattoa varten on erikseen poistumisikkunat ja käyntiluukut jotka toimivat rakennusten varateinä.


Tasakaton Poistumisikkunat


Tasakaton poistumisikkuna tarjoaa turvallisen ja kätevän poistumisen katolle. Erikoissaranat ja yksinkertainen avautumismenetelmä mahdollistavat ikkunoiden avautumisen 80 astetta. Kaasujousien ansiosta ikkunaruutu pysyy avattunakin paikallaan ja estää äkkinäisen ja vahingollisen sulkeutumisen. Lisäksi profiilien ulkopinta on liukuestekäsitelty.


Poistumisikkunan innovatiivisen lasituksen ansiosta valoaukon suuruus on kilpailijoita selkeästi suurempi. Poistumisikkuna on myös saatavana lasin päällä olevalla kestävällä polykarbonaattikuvulla varustettuna. Molemmat järjestelmät eristävät lämpöä erittäin hyvin.


Kuvulla varustettu poistumisikkuna voidaan asentaa 0-15 asteen kattokaltevuuksille ja ilman kupua 2-15 asteen kattokaltevuuksille.


Tasakaton poistumisikkunat ovat suunniteltu näyttämään samalta kuin tavalliset tasakaton kattoikkunat sekä niihin on asennettavissa sisä- ja ulkopuolen asennustarvikkeet samalla tavalla kuin tavallisiin tasakaton kattoikkunoihin.


Poistumisikkunat voidaan halutessa asentaa, asennuskauluksen avulla, 15 tai 30 cm ylemmäksi esimerkiksi viherkatolla.


Katso mallit DRF, DRC tasakaton ikkunat- esitteestä sivulta 16-17.

Tasakaton Käyntiluukku


Käyntiluukku tarjoaa turvallisen ja miellyttävän kulun tasakatolle. Käyntiluukun tukeva rakenne ja laaja kokovalikoima yhdistettynä ullakkoportaisiin tarjoaa loistavan käyttökokemuksen.


Käyntiluukku on hyvin tiivistetty ja se eristää lämpöä erittäin hyvin.


Luukku aukeaa ja sulkeutuu kaasujousituksella ja se voidaan jättää auki asentoon. Luukku aukeaa 60 asteeseen.


Käyntiluukun koot on sovitettu erikseen myytävien ullakkoportaiden kokoihin sopiviksi.


Portaiden luistonesto askelmissa turvaa nousun katolle.


Voidaan asentaa katoille, joiden kaatokaltevuus on 0-5 astetta.


Katso mallit DRL, LML tasakaton ikkunat- esitteestä sivulta 22-23.