Lasitiilien asennus

- useita vaihtoehtoja

Perinteisen muurauksen lisäksi Vitrea on kehittänyt asennusjärjestelmiä helpottamaan lasitiilien asennusta. Vitrean asennusjärjestelmät toimitetaan joko vakiokoossa tai asiakkaan kohteeseen valmistetuilla erikoismitoilla.

Vitrean kehittämät asennusjärjestelmät ovat:

PDF iconVITREA kiinnitysmenetelmä.pdf
PDF iconVITREA alumiinikehys.pdf
PDF iconVitrea Profix -menetelmä.pdf

Muurausohjeet

PDF iconVitrea-muurausohjeet.pdf


VITREA kiinnitysmenetelmä, jossa lasitiilet kiinnitetään asennuslistan ja liimasilikonin avulla suoraan lasitiilikenttää ympäröivään rakenteeseen tai toteuttajan valitsemaan kehysmateriaaliin, on käytetyin asennusmenetelmä. Tee-se-itse-rakentajan kannalta merkityksellistä on se, että työn voi tehdä itse nopeasti ja vaivattomasti asennusohjeita noudattaen. Asennusmenetelmä soveltuu sekä sisä- että ulkotiloihin ja menetelmää voidaan käyttää myös kosteissa tiloissa.

VITREA alumiinikehys toimii siten, että lasitiilet asennetaan suoraan alumiinikehikkoon asennuslistojen ja liimasilikonin avulla. Asennuslistat on mitoitettu siten, että ne tukeutuvat alumiinikehikon sisään, jolloin yksittäisen lasitiilikentän koko voi olla suurikin. Asennusmenetelmä soveltuu sisätiloihin ja kehystä voidaan käyttää myös kosteissa tiloissa.

VITREA Profix – järjestelmä on isojen pintojen asennusjärjestelmä sisä- että ulkotiloihin. Parempaan lämmöneristävyyteen julkisivuasennuksissa päästään valitsemalla niin sanottu matalaenergialasitiili. Tällöin lasitiilikenttää ympäröivä alumiinikehys on myös lämpökatkaistu. Myös kaareviin seiniin soveltuvia kehyksiä on saatavissa.